Hondensalon Pat

Enkele regels om rekening mee te houden

 

Honden met een overdraagbare aandoening (schimmelinfectie, schurft, ...) worden geweigerd. Dit is om hygiënische redenen. We willen naar baasje en huisdier toe garant staan voor een kwaliteitsvolle behandeling.

 

Vlooien bij honden

Wanneer je lieveling naar het salon komt dient deze vlooien vrij te zijn.

 

Vlooien herkennen

Allereerst is het van belang dat u vast kunt stellen dat u inderdaad last heeft van vlooien. Niet elk klein zwart beestje is namelijk een vlo. Als u weet dat u inderdaad last heeft van een vlooienplaag, kun u vervolgens overgaan op effectief behandeling van het probleem.

 

Uw huisdier kan duidelijke signalen afgeven. Wanneer uw huisdier zich regelmatig heftig zit te bijten of te krabben dan is de kans groot dat dit wordt veroorzaakt door een bijtende vlo. Ook het heftig likken van de vacht duidt hierop. Wanneer de hoeveelheid vlooien toeneemt kan ook de vacht op de onderrug en staart worden aangetast.

 

Vlooien zijn een kleine soort ongedierte. Ze zijn ongeveer 2 tot 3 mm lang en roodbruin/zwart van kleur. De kleur is mede afhankelijk van de soort vlooien waarmee u te maken hebt, er zijn namelijk vele verschillende soorten vlooien die u in en om uw huis kunt aantreffen.

 

Vlooien leven van het bloed van dieren en mensen. Meestal zijn uw huisdieren zoals uw hond, kat of knaagdieren het grootse slachtoffer van de vlo. Maar ook mensen kunnen gebeten worden door vlooien wat veel overlast en irritatie kan veroorzaken.

 

Vlooien voorkomen

Natuurlijk is het in ieders belang om het huisdier en de omgeving vlo vrij te houden.

Om dit goed te kunnen doen zijn er een aantal producten ter beschikking waarmee U, als U de juiste manier gebruikt, 99% van de vlooien op uw huisdier en in uw omgeving kwijt kan raken.

Het is zo dat honden meer risico lopen dan katten en dat een binnen blijvende kat nog minder risico loopt, ook dringt u het risico terug als u in plaats van tapijt een gladde (bv.vinyl of laminaat) vloerbedekking heeft.

Om vlo-vrij te kunnen leven zult u de hond op tijd moeten beschermen tegen vlooien, aangezien de hond buiten komt is dit erg moeilijk, buiten komt uw hond namelijk makkelijk in contact met vlooien.

Om uw huisdier vlo­-vrij te krijgen kunt u gebruik maken van pipetten, druppels of een spray. U kan zich ook wenden tot uw dierenarts of apotheker voor een gepaste behandeling.

Heel vaak helpen vlooien pipetten tegen vlooien alsook tegen vlooieneitjes.

Ook is er de mogelijkheid om een vlooienmiddel aan te schaffen dat ook tegen teken helpt.

Vergeet in geen geval ook uw omgeving thuis te sprayen met een bijvoorkeur vlooienlarven dodend product.

Vlooienbanden zijn een zeer oude “generatie” qua product en helpen dus minder goed dan de nieuwe producten

 

Zorg er ook voor dat de dekentjes, mandjes en speeltjes van de hond een grondige schoonmaakbeurt krijgen. Want anders blijft de besmetting duren

 

VOORKOMEN IS BETER DAN ACHTERAF BEHANDELEN  (Tevens voordeliger en gemakkelijker)

 

Vlooien in het salon

Wanneer wij tijdens de toilettage vaststellen dat uw hond toch vlooien heeft. Dan starten wij alvast een eerste behandeling tegen vlooien. Dit om de veiligheid en hygiëne te kunnen blijven garanderen.

Schoonheidsinstituut Jasmien

OPENINGSUREN:

open om 8u30 tot 12u - 13u30 tot 17u30u

zaterdag van 8u30 tot 12u

Gesloten van zaterdagmiddag tot dinsdagmorgen

 

Afspraak is enkel telefonisch mogelijk